Het recreatieschap Geestmerambacht (GAB) zit tijdelijk zonder volledig bestuur, vanwege het ontslag van de twee Alkmaarse wethouders die hiervoor waren aangewezen. De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten spreekt van een "lastige situatie", maar niet eentje die op korte termijn onoverkomelijk is. En mocht het echt nodig zijn, dan is er nog wel een noodoplossing.

Het GAB-bestuur bestaat normaal uit twee wethouders van gemeente Alkmaar en twee van Dijk en Waard. Door de val van het Alkmaarse college van B&W ontbreekt nu de helft, terwijl er minimaal drie bestuursleden moeten zijn voor technische- en bedrijfsvoeringsbesluiten. "Dat geeft een lastige situatie voor de uitvoering van de werkzaamheden en vertraging bij ontwikkelingen", aldus Schouten in een memo aan de Alkmaarse raad. Zo worden binnenkort de jaarstukken van 2022 naar de raadsleden van de beide gemeenten verzonden, die niet door het bestuur zijn vastgesteld.

"Er is één kunstgreep mogelijk om wel besluiten te kunnen nemen, dat is door het benoemen van twee raadsleden tot het GAB", vervolgt de Alkmaarse burgemeester. "Het college zal de raad informeren wanneer deze noodzaak ontstaat."

Voor het recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM) geldt deze situatie niet, omdat daar wel genoeg leden over zijn om te stemmen.
Pin It
Bekeken: 1490x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/