In de ochtend en middag van Goede Vrijdag werd op PCC Het Lyceum geld ingezameld voor Make-a-Wish. Dat deden de brugklassen door een vrijmarkt te houden. De tweedeklassers waren in Alkmaar en omgeving afval aan het verzamelen en hebben daarvoor prikstokken en zakken van de gemeente gekregen. De bovenbouw bedacht allerlei challenges.

Tijdens deze vrijmarkt werden onder andere wafels gebakken, nagels gelakt, boeken verkocht en een paaszoektocht gehouden. Een vrouw liet haar nagels lakken door een leerling van de school. "Ontzettend leuk, heel origineel. Dit is de eerste keer in mijn leven dat iemand anders mijn nagels lakt", laat zij Alkmaar Centraal weten. Volgens Regien Vijzelaar van het PCC Het Lyceum is dit een mooi initiatief. "Het is een leuke gezellige dag. Ik vind het heel waardevol dat we een stukje burgerschap kunnen meegeven aan onze leerlingen."

Alle vijf de vestigingen van het PCC deden weer mee met de actie. Bij het lyceum vonden de leerlingen het weer een geslaagde dag. "Ik vind het leuk, want het is voor een goed doel en ik doe het ook gewoon met mijn vrienden." Op de vraag of dit beter beviel dan het normale lespakket, werd ook niet lang getwijfeld. "Jazeker, je doet weer eens iets anders."

Vorig jaar werd met de dag 21.000 euro opgehaald, of dat bedrag overtroffen wordt is nog maar de vraag. Het bedrag wat is binnengehaald met qr-codes is live te volgen via de actiedag website, maar met de markt is ook veel contant betaald. Volgens Regien wordt het optellen van het eindbedrag nog een behoorlijke klus. "Ik denk dat we nog wel even bezig zijn met tellen." Op 20 april wordt om 14:30 uur op één van de vestigingen de cheque overhandigt aan Make-a-Wish.
Pin It
Bekeken: 1581x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/