We hoeven waarschijnlijk niet te vertellen wat er de avond van 13 maart gebeurde. Het zevenkoppige college van B&W veranderde na een motie in een college van alleen maar 'B', met burgemeester Anja Schouten als enkel lid. Samen met de secretaris en de griffier vormt ze de gemeentelijke driehoek van Alkmaar. De harde bestuurlijke kern waar de stad nu op rust. “Echte paniek hebben we niet gevoeld, maar een grote verantwoordelijkheid, dat wel”, zegt burgemeester Schouten dinsdagmiddag.

“Normaal gesproken zit je in een vast stramien. Een aantal dingen doen we nu niet, anderzijds doen we andere dingen nu wel. De gemeentelijke driehoek is nu heel belangrijk." Ze doelt daarmee op de secretaris, de griffier en zichzelf. Tweemaal in de week komt deze bestuurlijke heilige drie-eenheid van Alkmaar bij elkaar. “We kijken wat er ligt en zorgen dat de dagelijkse dingen doorgaan.”

En er gebeurt van alles, legt burgemeester Schouten uit. “80 procent van de gemeentelijke werkzaamheden gaat altijd door. Denk hierbij aan paspoorten of vergunningen. Ook gesprekken kunnen nog plaatsvinden, alleen besluitvorming niet. We zorgen dus dat de dossiers klaarliggen. Je kunt niet beloven wanneer het goed komt, maar wel zorgen dat je het contact warm houdt. Wat door kan gaan, gaat door. We willen zorgen dat alles zo snel mogelijk weer verder kan. Het is natuurlijk wel: hoe langer het duurt, hoe minder wij kunnen doen. Voor nu kunnen we binnen de kaders van de gemeenteraad verder.”

De driehoek werkt aan de hand van drie stapels: waar kunnen we mee aan de slag; wat kunnen we voorbereiden en wat wordt doorgeschoven naar het nieuwe college. Twee van de stapeltjes worden zo ondanks de omstandigheden, toch een stukje lager. Qua representatieve verplichtingen heeft de burgemeester momenteel een acht dubbele agenda, want verplichtingen delen met wethouders zit er voor nu even niet in.

En ja, dat is bij vlagen behoorlijk druk. Op de vraag of ze nog wel eens thuis komt blijft het nèt even te lang stil. Toch benadrukt ze dat niemand zich zorgen om haar hoeft te maken. "Wat ik nu waarneem is ontzettend leuk, het is alleen een beetje veel. Al is dat ook wel de tijd van het jaar. Al zou ik met het hele college zijn, dan is het alsnog druk.”
Pin It
Bekeken: 1663x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/