Bibliotheek Kennemerwaard houdt deze week voor het eerst een taalbingo in Huys Egmont in Egmond aan den Hoef. Dus geen bingo met een molentje en cijfers, maar er wordt een verhaal voorgelezen. In het verhaal worden cijfers opgelezen en die kunnen weer worden afgevinkt op de bingokaart. Lonneke Lute van bibliotheek Kennemerwaard vindt deze nieuwe manier van bingo spelen een leuke toevoeging.

"We zijn een bibliotheek, dus we zijn altijd met taal bezig. Een taalbingo spoort mensen ook aan om actiever te luisteren. En ze vinden het heel leuk. Mensen voelen zich betrokken en het is altijd toch wel heel gezellig. Ze gaan lachend de deur uit of zeggen, nou ik kom volgende keer weer hoor, dat vindt ik heel leuk", zo laat Lonneke Duinstreek Centraal weten.

De bibliotheken zijn in maart begonnen met deze speciale bingo’s. In april en mei zullen er ook nog taalbingo’s georganiseerd worden op zes verschillende locaties: Bergen, Egmond aan den Hoef, Schoorl, Castricum, Limmen en Akersloot. "Dit is een soort van pilot, we gaan eerst kijken hoe het hier gaat lopen. We wilden ook in kleine dorpen de mensen de gelegenheid geven om mee te doen met dit soort evenementen."

De bingo is van 10:00 tot 11:00 en is gratis. Een kop koffie of thee wordt ook aangeboden en natuurlijk zijn er bij een volle bingokaart allerlei leuke prijsjes te winnen. "Dat kan een kaarsje zijn, of een zeepje. Mensen vinden het idee alleen al komisch, dat je dan bingo hebt en dan een prijsje uit mag zoeken." Aanmelden voor de bingo is niet nodig. Iedereen kan gewoon aanschuiven en dan kan het spel beginnen.
Pin It
Bekeken: 936x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/