De geuren van de meest uiteenlopende, veelal oosterse, gerechten vliegen bij binnenkomst de neus binnen. Ieder krijgt een warm welkom en kan een plekje uitzoeken aan één van de vele gedekte tafels. Maandagavond werd op basisschool De Wegwijzer voor het eerst een iftar georganiseerd. Een gezellig samenzijn van ruim 200 mensen, met eten in overvloed en een fantastische sfeer.

De iftar is de maaltijd die na zonsondergang gedurende de vastentijd door moslims wordt genuttigd, legt leerling van De Wegwijzer Esmaeli uit. "Wij zijn aan het vasten en wanneer het donker is dan mogen wij eten. Om vier uur 's nachts gaan we dan ook eten." Basisschool De Wegwijzer staat in een multiculturele buurt. "We zijn een school in de wijk en we vinden het heel belangrijk om verder dan onze schoolmuren te kijken en de verbinding met de wijk te zoeken. Dat maakt dat we de gezamenlijke iftar organiseren", vertelt schoolhoofd Michael Vader.

Het is geen vraag meer of de eerste editie is geslaagd. Er zijn ooms, tantes, vader, moeders, vrienden en vriendinnen. De leerlingen hebben hun uiterste best gedaan om hun hele familie- en vriendenkring mee naar school te nemen. En dat is ze dus aardig gelukt. "Omdat we nog niet zo goed wisten wat we konden verwachten, hebben mensen zich van tevoren via de mail opgegeven. Ik denk dat we hier nu met 200 wijkbewoners zitten en er kunnen nog mensen binnenkomen", vertelt Vader.

"De aanmeldingen begonnen rustig aan. Op een gegeven moment hebben we flyers gemaakt, die hebben de kinderen van de bovenbouw rondgebracht en toen ging het heel hard", zegt Manon Bakker, leerkracht op de school. "Vanmiddag was het best gestrest", geeft ze toe. "Maar toen het allemaal begon en iedereen zat, was het oké. Het is super sfeervol en het voelt gewoon goed."

Daar zijn de bezoekers het unaniem over eens. Ze vinden het 'prachtig', 'het toont respect naar de cultuur en het geloof'. En, zo zegt leerling Abdel: "Het is zo leuk dat mijn allerliefste juf er ook bij is." Het doel om te 'verbinden' is overduidelijk gelukt. Hoewel er tientallen verschillende families met diverse achtergronden bij elkaar zaten, was het gisteren één grote vrolijke familie.

"Iedereen vertelt hoe vrolijk 'ie is. Je ziet hier op school dat mensen nieuwsgierig zijn naar elkaar, naar elkaars gewoonten en naar elkaars eten. Ja, dit is zoals je het graag ziet", zegt burgemeester Schouten met een grote lach op haar gezicht.
Pin It
Bekeken: 2276x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/