Gerard Joling, Drukwerk, Toontje lager, Frans Bauer en Oôs Joôs: een indrukwekkend lijstje namen tijdens de eerste editie van Weidepop aankomend paasweekend in Noord-Scharwoude. Organisatoren Pascal Keizer en Mark Kroon willen het dorpsfeest tijdens de kermis naar een hoger niveau tillen. "Voor een kleine gemeenschap zijn dit soort feesten heel belangrijk."

Tijdens de Noord-Scharwoude Kermis stonden al eerder bekende artiesten op het podium, maar voor de eerste editie van Weidepop heeft de organisatie een indrukwekkende en veelzijdige line-up opgesteld. En er is voor ieder wat wils, van boerenrock tot Hollandse smartlappen. "We hebben dit evenement al een hele tijd op de planning staan. Door onder andere covid hebben we er een paar jaar mee moeten wachten", vertelt Mark Kroon aan mediapartner NH Nieuws.

Door alle beperkingen mochten de kermissen van 2020 en 2021 niet doorgaan. Vorig jaar leek daar eindelijk weer ruimte voor, maar door gedoe met vergunningen werd die kermis van Noord-Scharwoude uiteindelijk afgelast. "Toen kwamen we er niet helemaal uit met de gemeente. Nu staan alle seinen gelukkig op groen. De artiesten van vorig jaar hebben we kunnen doorboeken."

Weidepop moet een knalfeest worden. Aan de kaartverkoop zal het in elk geval niet liggen. "Zaterdag en zondag lopen vooral heel goed, die dagen zijn bijna uitverkocht."

Op Goede Vrijdag wordt afgetrapt met een Nederpop avond. Dan staan Drukwerk, Toontje Lager en De Nederpop All Stars, met onder meer Henk Westbroek, op het podium. Zaterdag geven onder andere Gerard Joling en Frans Bauer een show weg en er is een verrassingsact "waar nog lang over nagepraat zal worden". Zondag wordt er op z'n plattelands gerockt met onder meer Mooi Wark, Oôs Joôs en Pater Moeskroen.

Het driedaagse festival wordt gehouden in een megatent, waar de organisatie 2.500 bezoekers in kwijt kan. Naast de grote feesttent komt de traditionele Noord-Scharwoude Kermis te staan. "Het is de bedoeling dat we dit vaker gaan doen. Of het succesvol genoeg is voor een vervolg, daar kunnen we pas na afloop een goed beeld van schetsen."

Want in het rijtje dorpsfeesten uit de regio, zoals de drukbezochte kermis in Zuid-Scharwoude, Badpop in Waarland en Tour de Waard in Heerhugowaard, moet ook de kermis van Noord-Scharwoude op de kaart blijven staan, stelt Kroon. "We hebben hier niet echt een dorpsfeest. Voor de verbinding in het dorp is het doodzonde als de kermis ooit zou verdwijnen. Daarom bouwen we deze traditie nu uit. Maar het blijft een dorpsfeest waar jong en oud terecht kan. Iedereen is welkom." (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 2068x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/