Veel mensen hebben thuis een vissenkom. Drie goudvissen en bijvoorbeeld twee tropische zwemmers, maar dat kan anders. Stelt Henk Sieraad, voorzitter van Hugo Aqua. De vereniging voor eigenaren van een aquarium organiseert op dinsdag 18 april een markt in Buurthuis De Ezel in Heerhugowaard.

"Eigenlijk kun je bij de markt alles kopen wat je kan gebruiken bij het houden van een aquarium", vertelt Sieraad aan Dijk en Waard Centraal. Dinsdagavond 18 april staat het buurthuis aan het Fabritiuspark vanaf 20:15 uur vol met boeken, pompen, apparatuur en veel meer om een aquarium te houden. "Je kan de hobby zo groot of klein maken als je wil en daarom is zo'n markt ook interessant. Spullen zijn voor een klein prijsje te koop en daarnaast krijg je een idee over wat andere mensen aan het doen zijn."

Zelf is Sieraad al ruim dertig jaar bezig met zijn eigen aquarium. "Mijn opa en oma hadden een aquarium en mijn ouders ook. Zo ben ik er eigenlijk ingerold." Vooral het bezig zijn met nieuwe dingen bedenken en met andere mensen over de hobby praten is het leukste, vindt de voorzitter van Hugo Aqua. "Het is echt heel leuk om bezig te zijn met een aquarium."

Of het veel werk is? Dat wil Sieraad zo snel mogelijk ontkrachten. Sterker nog: volgens hem is het voor iedereen mogelijk om vandaag nog te beginnen met een aquarium. "Maar het is wel belangrijk dat je scherp bent op het onderhouden. Daarom hebben we ook bij de markt iemand die water analyseert en kunnen mensen tips krijgen om het aquarium te verbeteren." Hij benadrukt: "Het is een wereld op zich en daarom is het ook leuk om met andere mensen met dezelfde hobby in contact te komen."

Meer informatie over de markt in buurthuis De Ezel en Hugo Aqua is te vinden op de Facebookpagina van de vereniging.
Pin It
Bekeken: 2437x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/