Als het aan D66 ligt komt er een vuurwerkverbod in Heiloo. Volgens commissielid Theo Smit is de traditie van vuurwerk in dertig jaar verworden tot een uitspatting van zwaar vuurwerk en vernielingen.

"Het vuurwerk zorgt er zelfs voor dat mensen niet naar buiten durven te gaan om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. De nieuwjaarsnacht is daarmee niet langer een feest." In een motie roept D66 op om geen vergunning meer te verlenen voor nieuwe aanvragen voor het opslaan en verkopen van vuurwerk. Daarnaast stelt de partij een afsteekverbod voor. "Het steeds zwaarder wordende vuurwerk zorgt ervoor dat wij deze maatregel moeten nemen. Het valt ons als liberalen tegen om dit te doen, maar de vrijheid van de een wordt zo zwaar ingeperkt door de overlast van de ander. We moeten wel ingrijpen."

Als gepensioneerd huisarts en columnist voor de Volkskrant ziet Joost Zaat veel voordelen van een vuurwerkverbod. "Jaarlijks zijn er bijna vijfhonderd gewonden. De helft van de slachtoffers is jonger dan achttien jaar en moet soms een heel leven verder zonder oog of ledemaat. Er is geen ongezonder feestje dan de jaarwisseling."


Niet alleen in Heiloo, maar ook in andere gemeenten in de regio wordt gesproken over een mogelijk vuurwerkverbod. Zo wil Dijk en Waard inwoners een enquête voorliggen over wel of geen verbod op het explosieve materiaal. Afgelopen week werd daarover gesproken in de gemeenteraad.


Pin It
Bekeken: 719x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/