Ze willen op vijf verschillende plekken in de gemeente Bergen sociale woningen bouwen, maar het het hele plan viel bijna in duigen door stijgende grondprijzen. De gemeente steekt er een stokje voor en komt wooncorporatie Kennemer Wonen daarom tegemoet.

De prijs van de grond waarop Kennemer Wonen gaat bouwen zou als gevolg van de inflatie door de gemeente met 19,5 procent verhoogd moeten worden. Dat wordt nu een flink stuk minder met een verhoging van 6,5 procent. Op Elkshove en Tuin- en Oostdorp in Bergen, de Oosterkimschool en de Rabobank in Schoorl en de Petrusschool in Groet zullen de projecten gerealiseerd worden. Door een al gesloten overeenkomst met de gemeente zou bij twee van deze projecten de grondprijs flink omhoog schieten. Samengenomen met de al stijgende bouwkosten dreigen sociale woningbouwprojecten in de gemeente  dan onbetaalbaar te worden.

Het college van b en w heeft daarom geopperd te indexatie te beperken tot 6,5 procent. Niet alleen de woningcorporatie heeft te maken hebben met de stijgende grondprijs. Ook huurders van gemeentelijk vastgoed zullen de prijsstijging voelen. Voor maatschappelijk huurders zoals musea, sportcomplexen en buurcentra wordt de indexatie daarom ook verlaagd. Daarentegen zal aan commerciële huurders het volledige bedrag worden doorberekend.
Pin It
Bekeken: 397x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/