Kennemer Wonen wil vijf verschillende plekken in de gemeente Bergen sociale woningen bouwen, maar het het hele plan viel bijna in duigen door stijgende grondprijzen. De gemeente stak er een stokje voor door de wooncorporatie tegemoet te komen met een aangepaste stijging van de grondprijzen.

De prijs van de grond waarop Kennemer Wonen gaat bouwen zou als gevolg van de inflatie door de gemeente met 19,5 procent verhoogd moeten worden. Samengenomen met de eveneens gestegen bouwkosten zouden sociale woningbouwprojecten in de gemeente onbetaalbaar te worden. Het college van B&W heeft daarom besloten die verhoging te beperken 6,5 procent voor de projecten Elkshove en Tuin- en Oostdorp in Bergen, de Oosterkimschool en de Rabobank in Schoorl en de Petrusschool in Groet.

Niet alleen de woningcorporatie heeft te maken met stijgende grondprijzen, ook huurders van gemeentelijk vastgoed kampen hiermee. Voor maatschappelijk huurders zoals musea, sportcomplexen en buurcentra wordt de indexatie daarom ook verlaagd. Daarentegen zal aan commerciële huurders het volledige bedrag worden doorberekend.
Pin It
Bekeken: 1118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/