Op de Alkmaarse basisschool De Kring is woensdag 'De Bibliotheek op school' feestelijk geopend. De eer was de winnaar van de gouden griffel Yorrick Goldewijk, taalspecialist van de school Domiek Pronk en Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard. Het drietal knipte vier linten door die de verschillende bibliotheken in de school symboliseren.

Naast de opening van de bieb en bekrachtiging van de samenwerking met Bibliotheek Kennermerwaard, werd meteen gestart met het schoolthema ‘Red de wereld’. De oude schoolboeken werden weggegooid, maar dat kwam De Kring op een milieuboete te staan van maar liefst 6.000 euro. De wijkagent van Alkmaar Zuid was bereid de boete te verscheuren als de kinderen met oplossingen kwamen voor het afvalprobleem van de school. Er is niet echt bekeurd natuurlijk, maar in de komende periode staat duurzaamheid dus centraal.

"Met de samenwerking tussen school en de bibliotheek zetten we in op een duurzame ontwikkeling op het gebied van lezen op onze school", licht Dominiek Pronk toe. Met De Bibliotheek op school slaan het onderwijs, de bibliotheek en de gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.
Pin It
Bekeken: 2166x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/