Michael van Wanrooy, organisator van DOPE waar zaterdag drie tieners met steekwapens zijn betrapt, maakt zich geen zorgen om de veiligheid in HAL25. Dat vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. "Er is niks naar binnen meegenomen. Alle steekwapens zijn tijdens het fouilleren gevonden en de personen zijn verwijderd door de beveiliging." Bovendien zijn de drie voor DOPE op een zwarte lijst geplaatst.

HAL25 in Alkmaar was zaterdag toneel voor DOPE, een feest voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar. De politie meldde dat hier twee messen en een soort priem in beslag waren genomen. Volgens Van Wanrooy werden deze al bij de voordeur ontdekt door een ingehuurd beveiligingsbedrijf. Die schakelde de politie in. "Jongeren zijn absoluut veilig bij onze feesten. Er is niks naar binnen meegenomen." Incidenten met wapens zijn volgens hem sowieso uiterst zeldzaam tijdens de jeugdfeesten.

Van Wanrooy beseft zich dat het nieuws van de wapenvondst iets teweeg bracht: "Onze doelgroep, jongeren van 13 tot 17 jaar, heeft ouders die we moeten overtuigen van het feit dat ze veilig zijn bij ons. Als ouder ben je er niet bij, als je zoon of dochter op bezoek is bij vrienden. Bij ons zijn ouders er ook niet bij. Maar ze weten wél dat er EHBO aanwezig is, beveiliging en genoeg volwassen ogen zijn die de boel in de gaten houden."

Toch overweegt de organisatie het inschakelen van meer beveiliging. "Misschien huren we meer beveiliging in voor in de rij. Gisteren stond er een grote rij en dan kan het even duren voordat iedereen binnen is. Daar kan iets gebeuren wat we niet willen." Ook wordt gedacht aan voorlichting. "We hebben de doelgroep tijdens onze feesten onder één dak. We denken erover na om bijvoorbeeld voorlichting te geven over zaken zoals drugsgebruik. Maar het is moeilijk. Stel, we laten een quiz zien over drugs. Iemand van dertien is daar misschien wel helemaal niet mee bezig, maar gaat het thuis wel googelen. Dat willen we niet hebben."

De drie gesnapte tieners zijn op een zwarte lijst geplaatst. Van Wanrooy: "We hebben de namen genoteerd van de mensen die gisteren zijn betrapt. Dat wordt bijgehouden, onder andere door gasten zich online van te voren te laten registreren."

De DOPE-organisator hoopt dat de drie geleerd hebben van hun ervaring. "Ik denk dat het goed is dat ze bewust worden van wat ze hebben gedaan. Het is toch een schrikmoment voor ze. Misschien gaan we overleggen met de gemeente en de politie om uit te vinden wat hun mening is en wat zij kunnen doen. Voor nu zou ik niet weten wat wij meer kunnen doen."
Pin It
Bekeken: 1492x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/