CDA Heiloo had het mooie idee om de woningnood iets te verlichten door zestien kant-en-klare tiny houses te plaatsen. Op dit moment staan ze stof te vergaren in een loods in Hoorn. Het college laat echter weten dat de huisjes zijn afgenomen en sowieso niet voldoen aan de wensen.

De CDA-fractie had begin januari vernomen dat het bedrijf Clean2anywhere met zestien tiny houses in de maag zat. Het gaat om kleine woningen van gerecycled afval die makkelijk zijn te demonteren en in principe zelfvoorzienend zijn. Ze zijn gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt zijn gemaakt. Prachtig project dus, maar door ambtelijke bureaucratie over waar ze dan moeten komen, stonden ze al enkele maanden in de loods van het Hoornse bedrijf. CDA Heiloo wilde ze graag plaatsen, bijvoorbeeld aan de Dors naast PCC Heiloo.

Maar dat kan en wil het college van B&W niet. "We hebben contact opgenomen met de betreffende corporatie (Het Grootslag). Het Grootslag heeft inmiddels de zestien units afgenomen en is nog op zoek naar een locatie in hun werkgebied". Heiloo valt daarbuiten.

Bovendien voldoen de tiny houses niet aan de wensen van het college van B&W. Het wil zich in eerste instantie richten op de bestuursopdracht van 10 januari, waarin staat dat het college zich moet inspannen voor de realisatie van flexwoningen. De plaatsing van flexwoningen kan via de crisis- en herstelwet versneld door vergunningprocedures worden geloodst. Maar daarvoor moeten de woonunits aan bepaalde eisen voldoen, zoals de mogelijkheid tot variabel inrichten, stapelen en koppelen. Dat kan niet met de tiny houses van Clean2anywhere.

Op dit moment werken woningcorporaties via hun koepelorganisatie AEDES aan een gezamenlijke aanbesteding voor flexwoningen. (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 271x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/