Keramist Dien Jorien Geertsma maakt verrassende sculpturen In de 2e aflevering van Keramiek in Beeld ging KunstNetTV op bezoek bij beeldend kunstenaar Dien Jorien Geertsma in Groet. In haar atelier in Groet vertelt ze over haar inspiraties, werkwijze en de dynamiek die zich in haar visuele wereld afspeelt. Een wereld waarin ze met asymmetrische vormen, doordachte opstellingen en belichting functies loslaat en graag een loopje neemt met de waarneming.

Geertsma werkt vooral met platen klei en verkent hiermee het gebied tussen de 2e en 3e dimensie. Haar oeuvre zit vol visuele verrassingen en tot de verbeelding sprekende titels. Herhalingen zal je niet in haar werk tegenkomen. Ze is altijd op zoek naar verrassingen. Vrijwel al haar werk bouwt ze op uit stroken klei. Mallen gebruikt ze niet. Geertsma: ”Dat is niets voor mij. Ik maak uitsluitend unica..." Ook in de onderwerpen die ze maakt is de drang naar vernieuwing terug te zien.

Als ze een onderwerp oppakt, onderzoekt en experimenteert ze net zolang dat de vorm haar bevalt. Vervorming van voorwerpen interesseert de kunstenaar het meest. De reizen naar IJsland zijn een grote inspiratiebron en de weerslag ervan is terug te vinden in haar meest recente werk. Dien Jorien Geertsma (Haarlem 1950) volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie.

Kijk voor meer KunstNetTV programma’s op kunstnet.tv. De uitzendingen van KunstNetTV zijn dagelijks om 10:00 uur en 22:00 uur te zien op het TV kanaal van Streekstad Centraal.
Pin It
Bekeken: 1375x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/