Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gunt 0,5 miljoen euro aan acht klimaatprojecten in zeven gemeenten, waaronder Heiloo. Gemeente Heiloo wil van de Oosterzijweg een waterbergende weg maken en kan rekenen op een bijdrage van 58.000 euro van het waterschap.

De subsidie van het HHNK komt vanuit de regeling 'Klimaat Actief Noorderkwartier', die is opgezet om de realisatie van klimaatprojecten te versnellen. Gemeenten kunnen 30 procent van de kosten vergoed krijgen. In totaal is 2,0 miljoen euro beschikbaar, waarvan in de eerste tranche 0,5 miljoen wordt uitgekeerd. De belangstelling was enorm. Het waterschap kreeg 19 aanvragen, voor een totaalbedrag van 1,12 miljoen euro.

Hoogheemraad Klazien Hartog: "Als waterschap werken wij dagelijks aan een klimaatbestendiger Noorderkwartier. Wij kunnen dit niet alleen. Behalve ingrepen in het watersysteem zijn er ook andere maatregelen nodig. Iedereen in het gebied zal een steentje moeten bijdragen. Alleen door samen te werken kunnen we overlast vanwege weersextremen en dus maatschappelijke ontwrichting zoveel mogelijk beperken. Met alle gemeentes in ons gebied werken we hier nu goed aan. Deze subsidie is een zetje in de rug om projecten uit te gaan voeren. Ik ben blij met de grote belangstelling voor deze regeling, dat geeft aan dat gemeentes projecten klaar hebben staan. Dat is mooi, want we moeten met elkaar hard aan de slag!"

HHNK heeft voor de selectie onder meer gekeken naar de urgentie en doeltreffendheid van de projecten. Andere belangrijke criteria zijn de mate waarin de fysieke uitvoeringsmaatregelen bijdragen aan de opgaven van het waterschap en de mate waarin een plan als voorbeeld kan dienen. Van de zomer begint een nieuwe aanvraagronde. (foto: Sourabh Yadav / Pixabay)
Pin It
Bekeken: 364x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/