Het is februari en dat betekent dat de padden ontwaken uit hun winterslaap. Zo ook in het Heilooërbos, waar de padden ieder jaar Kuillaan oversteken om het water te bereiken. Om te zorgen ze niet worden overreden is daarom in maart en april de Kuillaan dagelijks afgesloten voor automobilisten van 19:00 tot 07:00 uur.

Jaarlijks trekken in deze maanden padden, bruine kikkers en watersalamanders uit hun winterverblijf naar het water toe om zich voort te planten. De oversteek gebeurt vaak als het donker wordt, op het moment van de avondspits. Dan worden de amfibieën actief. Het is belangrijk dat padden niet worden doodgereden, daar padden goed zijn voor de agrarische sector. Ze vangen namelijk insecten die schade veroorzaken aan planten.

Met een slagboom worden voertuigen geweerd van de Kuillaan. Automobilisten kunnen omrijden via de Kennemerstraatweg. Daarnaast worden de padden in Heiloo een handje geholpen. Paddenwerkgroep Heiloo zet zich jaarlijks in voor het veilig overzetten van ongeveer 3.000 padden in het trekseizoen en zijn nog dringend opzoek naar vrijwilligers. Wie mee wil helpen kan zich aanmelden via landschapnoordholland.nl/padden.
Pin It
Bekeken: 782x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/