Pleun is verkozen tot de 'leukste hond van Schoorl 2023'. De Cocker Spaniël uit Tuitjenhorn vergaarde 28 procent van de stemmen, meer dan alle andere finalisten. De 2,5 jaar oude hond is daarmee de opvolger van Soof en Lieve. Pleun heeft een fotoshoot gewonnen, die zal worden gebruikt voor campagnemateriaal van Staatsbosbeheer.

Voor de derde keer organiseerde Staatsbosbeheer de verkiezing voor de leukste hond van Schoorl. Dit jaar waren er meer dan 150 aanmeldingen, waaruit de boswachters een top 10 moesten kiezen. Daarna was het aan het volk. Meer dan 1.000 mensen brachten hun stem uit en meer dan een kwart koos dus voor Pleun.

Pleun prijkt straks op het promotiemateriaal waarmee aandacht wordt besteed aan de aanlijnplicht die geldt wanneer het broedseizoen begint. Meerdere vogelsoorten broeden op de grond, en dan zijn er nog de zoogdieren die jongen voortbrengen. Loslopende honden kunnen het voortbrengen van de nieuwe generatie dieren verstoren, alleen al door te passeren en hun geur achter te laten.

De aanlijn-campagne start op 1 maart. (foto: Boswachter Samuelle)
Pin It
Bekeken: 774x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/