De gemeente Heiloo zegt de exploitatieovereenkomst voor theater de Beun met Heiloo Aktief op. De stichting moet er mogelijk over een jaar uit. Dat zou kunnen betekenen dat er over een jaar geen voorstellingen meer in de Beun gegeven kunnen worden. Directeur Teun van Etten van Heiloo Aktief wil daar echter niets van weten.

"Ik denk dat er geen theater is geweest dat geen last heeft gehad van corona. Over een jaar zullen we weer break-even draaien. Theater de Beun zal niet sluiten, dat staat vast. Het theater zal blijven bestaan maar het is van het grootste belang dat er een nieuwe exploitatieovereenkomst wordt opgestart", zo laat hij Heiloo Centraal weten.

Van Etten geeft verder aan in overleg te zijn met de gemeente Heiloo en denkt daar wel uit te komen. De gemeente meldt echter een huurachterstand en maakt zich zorgen over de exploitatie. Ook zou het bezoekersaantal nog niet terug zijn op het niveau van voor corona. Ook daarover verschillen Van Etten en de gemeente van mening. "De gemeente is geschrokken van hoeveel impact op ons theater. Maar de bezoekers komen terug daar ben ik absoluut zeker van."

De deuren van het theater gaan voorlopig nog niet echt dicht. Bezoekers kunnen zeker tot het einde van het jaar nog genieten van voorstellingen in de Beun. Het theater is al 40 jaar een vaste waarde in Heiloo en laat via een nieuwsbrief weten het komende jaar het eigen bestaansrecht flink te willen onderstrepen: "Het zou een groot verlies zijn voor de gemeenschap wanneer het cultuuraanbod in Heiloo krimpt. De kans is groot dat er alleen een toekomst is voor Theater De Beun in deze vorm als er aantoonbaar voldoende behoefte is aan een theater in Heiloo. Daarom roepen we heel Heiloo op om in 2023 De Beun te gaan vieren: om te laten zien wat het belang van het theater is en dat er toekomst in zit."
Pin It
Bekeken: 296x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/