De hoofdverdachte in het onderzoek naar de diefstal van tientallen campers en auto's onder andere in de kustdorpen, mag na drie maanden voorarrest naar huis. Naast de 29-jarige N. van der P. uit Obdam zijn er nog vier verdachten. De rechter toonde clementie toen hij spijt uitte en aangaf graag zijn kinderen weer te willen zien. "Ik heb domme keuzes gemaakt", bekende hij.

Tientallen campers en auto's verdwenen onder andere uit Julianadorp, Volendam en Egmond aan Zee. In september viel de politie een loods in Hem binnen waar gestolen campers van waardevolle onderdelen werden gestript. Twee mannen uit Enkhuizen en Zwaag werden aangehouden. Daarna werden nog een loods en een woning doorzocht. Drie maanden terug werd Van der P. aangehouden, daarna nog een man uit Hoorn en een week geleden een vijfde man waarvan de identiteit niet bekend is gemaakt.

De 29-jarige Obdammer zat als enige drie maanden in voorarrest. Afgelopen maandag las hij een brief voor om te motiveren waarom hij naar huis wilde. "Ik heb mijn kinderen al maanden niet gezien", zei hij volgens mediapartner NH Nieuws. Naar eigen zeggen wil hij ze niet confronteren met de gevangenis. Door privézaken zou het lange tijd niet goed zijn gegaan met hem. En sinds hij in 2020 betrokken raakte bij een schietincident heeft hij posttraumatische stressstoornis, vertelde hij.

Die schietpartij was reden voor de officier van justitie om hem juist wél vast te houden. De kans dat hij nóg een keer in de fout gaat, is volgens hem groot. "Hij werd voor deze feiten (camperdiefstallen, red) opgepakt toen hij geschorst was voor een geweldfeit. En verder staan er uiteenlopende dingen op zijn strafblad."

Uit de brief, die N. van der P. voorlas met achterin de zaal familie en zijn ambulant begeleider: "Ik heb domme keuzes gemaakt en ben naïef geweest. Ik deed voor de buitenwereld alsof alles goed ging, maar was een gebroken vent. Ik wil nu een goede vader zijn."

De rechtbank stelde dat het persoonlijke belang van Van der P. zwaarder weegt dan zijn strafblad. De Obdammer moet zich wel aan voorwaarden houden, zoals meewerken aan reclassering en behandeling voor problematiek.

Alleen de meest recente verdachte, een 29-jarige man, zit nu nog in voorarrest.
Pin It
Bekeken: 1043x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/