Het leek er even op dat de nachtvorst roet in het eten gooide, maar de rugbyers van Alkmaar en Castricum 3 konden zondag toch aan de bak. De Alkmaarse bezoekers hielden driekwart van de wedstrijd goed stand tegen het op papier iets sterkere Cas Driede, maar moesten daarna het onderspit delven. De eindstand werd 30-5.

Bijna de hele eerste helft was de wedstrijd in balans. Twee jonge en fitte teams bestreden elkaar zowel defensief en offensief fel. Na ruim een half uur maakte Castricum de eerste 5 punten vanuit een rolling maul. De oprukkende linie werd gestopt, maar Cas Driede speelde slim door en rondde af met een try. De conversie, de bonustrap tussen de palen voor 2 punten extra, ging wel naast.

In de tweede helft ging Alkmaar meteen furieus in de aanval, en met resultaat. Na fraaie doorbraken van Joey Zwaan en Tijn Karels, werd Jesse Hofman aangespeeld en die bereikte de achterlijn voor 5-5. Ook Alkmaar miste de conversie. Halverwege de tweede helft maakte Castricum 8-5 vanuit een strafschop vanwege buitenspel.

In het laatste kwart ging het mis voor Alkmaar. Vanuit een nieuwe rolling maul volgde een ongeconverteerde try, en een paar minuten later stond het ineens alweer 18-5. In de slotfase scoorde de thuisploeg nog twee try's, waarvan één met een conversie.

Na twee wedstrijden hebben alle zes teams in de promotiepoule van de 3e Klasse Noord één winst en één verlies. Desalniettemin heeft de koploper 10 punten en staat Alkmaarse R.U.F.C. 1 onderaan met 4 punten, omdat vier try's een extra competitiepunt opleveren.