Het aantal auto-inbraken in de regio Alkmaar is het afgelopen jaar flink gestegen. In de regio werden vorig jaar 105 meer auto-inbraken gepleegd: van 262 naar 367. "De stijging in het aantal inbraken kan effect hebben op de premies die je betaalt. Want als het risico op diefstal hoger is, wil de verzekeraar het risico afdekken", legt auto-expert Menno Dijcks van Independer uit. Echter, in 2020 en 2021 was het aantal juist laag.

De vergelijkingssite voerde het onderzoek naar de inbraken uit op basis van politiegegevens. Vooral in Alkmaar (van 125 naar 179) en Dijk en Waard (van 82 naar 135) is de stijging groot. De gemeenten staan zelfs in de Noord-Hollandse top 5 van stijgers. In Heiloo werden zes inbraken meer dan een jaar eerder gestolen (van 28 naar 34). Bij elkaar is het aantal in de regio weer ongeveer terug op pre-covid niveau.

Toch is er ook een uitzondering op de regionale trend rond auto-inbraken: de gemeente Bergen. Daar werd het afgelopen jaar niet meer, maar juist minder uit auto's gestolen (van 27 naar 19). Volgens Dijcks is het speculeren hoe de trend zich het komende jaar gaat ontwikkelen. "Maar je kan de kans op diefstal wel verkleinen door geen waardevolle spullen in het zicht te leggen."
Pin It
Bekeken: 5702x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/