Bibliotheek Kennemerwaard gaat boetes voorlopig nog niet afschaffen. Dat meldt de bibliotheek aan Streekstad Centraal. Uit cijfers blijkt dat meer dan 30 procent van de bibliotheken geen boetes meer geven wanneer leden een boek te laat terugbrengen.

Wekenlang een boek vergeten terug te brengen of simpelweg de tijd niet hebben om langs de bieb te fietsen. In steeds meer bibliotheken krijg je geen boete bij het te laat terugbrengen van leesvoer. Bibliothecaris Mark Deckers volgt al jaren de opkomst van de boetevrije bibliotheek. "Opvallend is dat alle bibliotheken die ooit begonnen zijn aan het boetevrij lenen, dit nog steeds handhaven. Blijkbaar komen boeken ook gewoon terug naar de bibliotheek als er geen boete wordt gegeven."

Ook Esther Hoogendijk van Bibliotheek Kennemerwaard vindt dat boetes eigenlijk niet per se meer nodig zijn. "Het boetegeld heeft een negatieve lading", benadrukt ze in gesprek met Streekstad Centraal. In de bibliotheek met vestigingen in de regio Alkmaar wordt al enkele jaren geen boete gegeven aan jongeren en als het aan Hoogendijk ligt zijn boetes bij volwassenen ook verleden tijd. "Het is voor nu alleen moeilijk te realiseren. Want we moeten dan ook de abonnementsstructuur veranderen en dat kost ook geld en tijd."
Pin It
Bekeken: 2726x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/