D66 Heiloo heeft een motie ingediend voor onderzoek naar een puntensysteem voor particuliere woningbezitters om natuurinclusief te kunnen bouwen of verbouwen. Stemt een meerderheid van de gemeenteraad op de motie, dan moet het college van B&W uitzoeken op welke wijze klimaatbestendige uitgangspunten en het puntensysteem voor natuurinclusief bouwen toepasbaar gemaakt kunnen worden voor alle particuliere woningbezitters in de gemeente Heiloo.

"Inwoners van Heiloo graag willen weten waar zij de komende jaren aan toe zijn danwel kunnen bijdragen bij nieuw-, her-, en verbouw van hun huis en de aanleg van hun tuin naast de maatregelen in de waterverordening", aldus D66-fractievoorzitter Peter Soonius.

En dat inwoners hun steentje bijdragen is volgens Soonius hard nodig. "Sinds 1970 de biodiversiteit met 69 procent is afgenomen en een natuurinclusieve gebouwde omgeving met simpele maatregelen een bijdrage kan leveren om dit te stoppen". Daarbij herinnert hij de raad aan dat het Klimaatpanel BUCH er bij het college en de raad op aandrong om pro-actief te handelen voor de uitvoering van urgente maatregelen, en dat de gemeente in 2040 klimaatneutraal wil zijn.

De raad behandelt de motie op 23 januari. (foto: Pexels)
Pin It
Bekeken: 646x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/