Het nieuwe gemeentehuis van Heiloo wordt duurzaam ingericht met multifunctionele ruimten en veel glas voor een open karakter en veel lichtinval. De ingang van het voormalige Rabobank-gebouw komt op de hoek van de Stationsweg en de Westerweg. Volgens planning start de herinrichting van het voorjaar en is de oplevering in het najaar.

Het gebouw wordt van binnen ook helemaal opnieuw ingedeeld en ingericht. Het pand heeft al energielabel A, maar wordt nog duurzamer door onder gebruik van gerecyclede materialen. Alle ruimten in het gemeentehuis zullen door meerdere organisaties benut. Zo zal gemeenteraad vergaderen in een flexibele raadzaal die overdag ruimte biedt voor workshops en cursussen, en komt er een spreekruimte voor de politie, het sociaal team en het vrijwilligers informatiepunt.

En straks deelt de gemeente haar gebouw met de bibliotheek. Burgemeester Mascha ten Bruggencate: "Op deze manier wordt deze plek een ontmoetingsplaats. Het wordt een hele open ruimte met veel licht en glas waar mensen zich welkom kunnen voelen."

Architect Erwin van der Sluis van Architectenbureau Admiraal Stoute vult aan: "De uitgangspunten voor het ontwerp zijn ‘open’ en ‘verbinden’. Zo is er extra gelet op multifunctioneel gebruik van verschillende ruimtes en het plaatsen van Burgerzaken en het Sociaal Team in de Bibliotheek. Er is straks grotere verwevenheid tussen de gebruikers."

Alle toekomstige gebruikers konden meedenken over de inrichting. Het college de gemeenteraad gingen hiervoor ter inspiratie op ‘excursie’ langs vergelijkbare objecten.

Als de omgevingsvergunning wordt verleend voor de herinrichting volgt eerst de wettelijke bezwaartermijn van zes weken. Worden geen bezwaren ingediend, dan starten de eerste werkzaamheden in het voorjaar en wordt het gemeentehuis in het najaar in gebruik genomen.
Pin It
Bekeken: 148x