De Alkmaarder Juleriël M. (32) wordt verdacht van poging tot moord en zware mishandeling. Dat zei de officier van justitie in de rechtbank. De verdachte zou in oktober 2021 een man te lijf zijn gegaan met een machete aan de Laat in Alkmaar. Het slachtoffer, een toen 30-jarige man, raakte ernstig gewond aan zijn hoofd, nek en lichaam, met onder meer een open buik- en borstwond. "Hij dacht dat hij dood zou gaan, en dat dacht ik toen ook", zei een getuige.

In aanloop naar de inhoudelijke zitting moest Juleriël M. maandag voor de rechtbank in Alkmaar verschijnen. Hij werd enige tijd na de steekpartij aangehouden. Zowel de verdachte als zijn advocaat waren tijdens de pro forma-zitting niet aanwezig. Een rechtbankmedewerker laat weten dat M. zich 'niet lekker' voelde. Mediapartner NH Nieuws was ook in de rechtszaal aanwezig.

Volgens de officier van justitie staat na afronding van het onderzoek als een paal boven water dat M. verantwoordelijk is voor de bloederige steekpartij nabij coffeeshop Anytime. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij met veel kracht 'zwaaiende en stekende bewegingen gemaakt en daarmee het slachtoffer zwaar verwond aan zijn hoofd, keel, hals, nek en bovenlichaam'.

De getuige was die druilerige herfstdag in Anytime, toen hij buiten iemand zag wegrennen met 'een soort machete van 30 of 40 centimeter'. Toen hij zich naar buiten spoedde, hoorde hij een man om hulp roepen. Tussen twee auto's vond hij slachtoffer, ernstig gewond. Door op de buikwond te drukken probeerde hij het bloeden te stoppen. "Je moet drukken, je moet drukken!", riep het slachtoffer volgens de getuige. "Het was een flinke wond. Ik kon de spieren onder z'n oksel zien zitten." Tijdens het drukken, zakte het slachtoffer steeds meer weg. "Hij was veel bloed aan het verliezen. Dat zei hij ook: 'ik voel mijn benen niet'."
Pin It
Bekeken: 5292x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/