Of het gratis kerstdiner voor ouderen bij bistro Madame Jeannete aan de Koorstraat in Alkmaar vurige liefdes ontvlamde, durft eigenaar Jeannete Schippers niet te zeggen. Maar zeker twee van de gasten hadden een bijzondere klik, vertelt ze in haar nopjes tegen mediapartner NH Nieuws. "Een man en vrouw gingen volledig in elkaar op."

Jeannete (46) verwelkomde op eerste kerstdag twintig alleenstaande ouderen, klanten van de Voedselbank Alkmaar, voor een gratis kerstdiner in haar bistro. Hopend dat het misschien wel iets meer dan alleen "gezellig" zou worden, besloot ze er een blind date avond van te maken. "We zetten mannen en vrouwen bij elkaar aan een tafeltje, wie weet rollen er nog wat dates uit", vertelde ze eerder.

Maar een ziekmelding gooide roet in de tafelindeling. "Een meneer voelde zich onderweg niet goed en heeft afgezegd, dus het liep toch een beetje anders. Ook omdat de een later binnendruppelde dan de ander." Zo zaten twee hongerige alleenstaande mannen al een tijdje te wachten op hun tafelpartner, vertelt Jeannete, die samen met haar dochter de gasten serveerde. "Toen zijn ze bij elkaar gaan zitten en bleken allebei te zijn gescheiden. Ze hebben bijna de hele avond over hun exen gesproken."

Bij één tafeltje leken de vonken er echt vanaf te spatten. "Eén stel ging zo in elkaar op, die hebben echt aan een stuk door gekletst. Ze gingen ook samen weg." Als Jeannete hen aan het eind van de avond bij de deur uitlaat, willen de twee er eigenlijk nog geen eind aan breien. "De man zei dat hij naar links moest. Zij moest eigenlijk rechtsaf, maar besloot toch een stukje met hem mee te lopen." Of Cupido echt raak heeft geschoten, hoopt ze nog te horen. "Ik ben echt heel benieuwd of dat iets wordt, er was zeker een klik."

En ook de rest van de gasten leek zich ogenschijnlijk te vermaken. "Twee vrouwen kenden elkaar van de voedselbank en zijn bij elkaar gaan zitten. Er was ook een Hindoestaans stel dat het erg gezellig had. Ik heb haar nog een winterjas gegeven, en ik kreeg een dikke knuffel terug."

Over het betalen van de rekening hoefde na afloop gelukkig niet te worden geruzied. Na het gratis driegangendiner ging iedereen huiswaarts met een volle maag en een kerstcadeautje. "Ze kregen allemaal een waardebon van 30 euro mee en een fles doucheschuim. Ik heb zoveel dankbaarheid en knuffels gekregen dat ik dit volgend jaar weer organiseer."
Pin It
Bekeken: 2309x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/