Net als de afgelopen paar jaar organiseert gemeente Alkmaar een vuurwerkinzamelactie. Iedereen die zonder in de problemen te komen vuurwerk wil afstaan is welkom om dit op donderdag 29 december en vrijdag 30 december te doen bij de brandweerkazerne aan de Helderseweg.

Eind 2020 pionierde Alkmaar in Nederland met een vuurwerkinzameling. Corona ging flink rond en om de zorg te ontlasten mocht die jaarwisseling voor het eerst niets zwaarder dan het kleinste spul (categorie F1) worden afgestoken. Bovendien werd categorie F3 definitief ook verboden tijdens oud en nieuw. Sowieso is het bewaren van vuurwerk niet ongevaarlijk en mag het niet in de afvalbak. De actie leverde 250 kg op, veelal oud(er) vuurwerk. Iemand kwam aanzetten met liefst 50 kg.

Eind 2021 organiseerde de Veiligheidsregio inzamelingen in Alkmaar, Den Helder en Hoorn. Deze keer geen oliebol als beloning, maar alsnog was de opbrengst ruim 100 kg.

De actie dit jaar wordt op de 29e en 30e gehouden van 13:00 tot 16:00 uur.
Pin It
Bekeken: 2203x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/