Leerlingen van De Zuidwester in Heiloo hebben hun jaarlijkse kerstmarkt gehouden en maar liefst 650 euro ingezameld voor de Voedselbank. Vrijdagochtend hebben ze een symbolische cheque overhandigd aan medewerkers. "Ik ben heel trots op ze", vertelt directeur Annika van der Vaart aan mediapartner NH Nieuws. "Dit bedrag is door onze 140 leerlingen op één avond ingezameld. Dat vind ik reuze knap."

Op De Zuidwester vieren ze kerst ieder jaar met een kerstdiner én een kerstmarkt. De opbrengst gaat altijd naar een goed doel en de spulletjes die worden verkocht worden door de leerlingen zelf gemaakt.  Om zoveel mogelijk geld in te zamelen wordt er van tevoren fanatiek geflyerd.

Het NOS Jeugdjournaal maakte een reportage van de voorbereidingen. Leerlingen waren druk bezig met vartikelen maken. Veel kerstkaarten maar ook decoraties. Thijs: "Ik ben een kerstman aan het maken, en ik ben nu het mutsje aan het maken. Daarna doe ik dit bolletje wol erin en dan doe je er een neusje op en dan heb je een leuk kerstmannetje". Wat de klant ervoor moest betalen had hij niet echt bepaald. "Ja dat moeten ze zelf weten maar ik hoop in ieder geval wel een paar euro."

Tijdens het flyeren hadden Davy, Pien en Roos het gevoel dat er veel mensen naar de markt zouden komen. "Ik denk het wel, want we hebben best wel veel geflyerd", vertelt Davy. Pien vult aan. "En we hebben ook superveel reclame gemaakt, dus het komt wel goed". Vooral Davy was wel heel erg optimistisch. Hij verwachtte een opbrengst van 2.000 euro. Roos was juist weer te voorzichtig met 200 euro. Hoe dan ook, 650 euro is een mooi bedrag waar de voedselbank veel mee kan.

De leerlingen wisten maar al te goed waar ze het voor deden. "Dan kunnen ze meer spullen kopen en eten", vertelt Esmee. Daan: "Omdat het mooi is als iedereen een fijne kerst heeft."
Pin It
Bekeken: 625x
https://ee.itk.ac.id/data/