Apollo 1 heeft de laatste korfbalwedstrijd van het jaar niet kunnen winnen. Tot de laatste minuten was het spannend tegen ZKC 1 uit Zaandam, maar toen scoorden de bezoekers drie keer kort achter en was het gedaan. De eindstand werd 20-23.

Voor gezellig veel publiek kreeg ZKC al binnen 30 seconden een strafschot, maar die ging mis. Vlak daarna schoten ze wel raak en hadden ze het eerste punt te pakken. Apollo sloeg terug met twee scores. Het tempo was hoog en na zes minuten stond het al 4-4. De Heerhugowaardse ploeg kon toen met twee rake schoten een gaatje slaan. Na een mooie strijd om de bal, waaruit Apollo niet wist te scoren, waren de Zaandammers die drie keer doel vonden voor 6-7. De teams waren meer gewaagd aan elkaar dan verwacht, want het bleef gelijk op gaan. In de laatste minuten van de eerste helft kon Apollo nog twee punten pakken, voor een ruststand van 13-11.

Na de rust scoorde ZKC twee keer in twee minuten. Daarna was het werd stuivertje wisselen en met nog 17 minuten te spelen stond het 16-16. De spanning was hoog en er werd een time-out ingelast om tactieken te bespreken. Daar kwamen de bezoekers beter uit vandaan, want met nog tien minuten te gaan stond het 17-19. Mede dankzij een vrije bal vond Apollo weer aansluiting, maar met 19-20 en nog een paar minuten te gaan scoorde ZKC drie keer achter elkaar. Apollo trof als laatste doel maar de wedstrijd was al verloren.

Met de overwinning verwees ZKC het Heerhugowaardse team naar de derde plek in de 2e Klasse poule F, vanwege een iets beter doelsaldo. Na vier wedstrijden is nog van alles mogelijk; de koploper staat slechts één puntje voor, de nummer vier één puntje achter. (foto: meneer de fotograaf)