De originele grenspaal van Heiloo en Limmen is weer teruggeplaatst. Het paaltje werd in de negentiende eeuw daar neergezet, maar verdween spoorloos in 2011. "Gewoon geweldig dat hij nu weer op zijn plek staat."

Peter Valkering van Historisch Limmen kan zijn geluk niet op. Maandag werd de grenspaal tussen Heiloo en Limmen na elf jaar weer teruggeplaatst. "Hij heeft vijf gulden gekost in 1811 en is een monumentje op zich." Enig speurwerk was er nodig om de grenspaal terug te vinden. "De paal is in stukken ergens bij een schuur teruggevonden."

"We hebben wel nog gedacht om de grenspaal helemaal glad te laten maken, maar daar hebben we toch niet voor gekozen. Hij moet gewoon de oude look houden." Wethouder Rob Opdam van Heiloo is trots: "Meerdere grenspalen zijn verdwenen en zo nu en dan duikt er weer een op. Door Historisch Limmen is de paal met veel aandacht op zijn plek teruggezet."
Pin It
Bekeken: 759x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/