De zeven voedselbanken in Noord-Holland Noord hebben bij elkaar 100.000 euro gekregen van de Rabobank. Het geld komt uit het Coöperatiefonds en wordt op basis van het aantal cliënten van de voedselbanken verdeeld. Daarnaast biedt de coöperatieve bank diverse vormen van hulp aan. De symbolische cheques werden donderdag uitgereikt.

Door de huidige inflatie en hoge energiekosten stijgt de behoefte aan voedselpakketten, terwijl het aanbod van producten juist daalt. De Voedselbanken worden hierdoor nog afhankelijker van donaties en zoeken nog meer de samenwerking met elkaar en met andere partijen. Daar kan de Rabobank bij helpen. De bank staat ook paraat met advies over geldzaken, en werving van fondsen en vrijwilligers.

Leoni Sipkes, voorzitter van Voedselbank West-Friesland: "Wekelijks komen er alleen al in West-Friesland vijf tot zes gezinnen bij en dat is veel. Tegelijkertijd merken we dat er minder wordt geproduceerd. Kassen draaien niet meer op volle toeren en ondernemers gaan bewuster om met voedselverspilling. Supermarkten bieden zelf hun restproducten aan, dat is mooi, maar het betekent wel dat wij minder producten binnenkrijgen". Sipkes is daarom extra dankbaar voor alle producten en donaties die binnenkomen. "We krijgen steun van verschillende kanten: bedrijven, organisaties, scholen en kerken. Daar worden we blij van." (foto: Bas Zwerver)
Pin It
Bekeken: 2685x
https://ee.itk.ac.id/data/