Het lijkt erop dat de laatste Profronde van Noord-Holland is verreden. De afgelopen jaren werd de wielrenwedstrijd al om diverse redenen niet georganiseerd. "Het voltallige bestuur stopt ermee. De politie heeft aangegeven geen capaciteit te hebben en dan heeft het geen zin meer om een 200 kilometer lange koers te willen organiseren", vertelt secretaris Jan Hopman van de organisatie aan mediapartner NH Nieuws.

Eind 2018 blies het nieuwe bestuur de Profronde van Noord-Holland nieuw leven in. In 2019 werd er toen zelfs een tweedaagse georganiseerd. Op de eerste dag werd er een tijdrit en een omloop georganiseerd. De dag daarna stond de klassieke Ronde van Noord-Holland op het programma.

De editie van 2020 ging vanwege corona niet door. In 2021 en 2022 was er een ander probleem. De politie had toen geen capaciteit om de koers te begeleiden en dat is wettelijk wel verplicht. Ook voor 2023 en 2024 heeft de politie laten weten geen mankracht te hebben. "De lol is er vanaf. Eerst haal je een sponsor binnen en vervolgens moet je er weer naartoe om ze teleur te stellen", aldus Hopman.

Sinds 2018 vermindert de Nationale Politie de politie-inzet drastisch. Hierdoor kunnen meerdere sportevenementen niet meer doorgaan. De KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) is wel in gesprek met politiek Den Haag om de wegenverkeerswet aan te passen zodat verkeersregelaars op burgermotoren een koers kunnen gaan begeleiden. "We zoeken naar een (professionele) organisatie die het van ons wil overnemen. Voor vrijwilligers is het gewoon niet meer te doen is. Met alle regelgeving van tegenwoordig moet je er bijna fulltime mee bezig zijn. Die tijd en ruimte hebben wij niet", besluit Hopman.
Pin It
Bekeken: 2892x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/