De werkzaamheden aan de N243 bij Schermerhorn zijn bijna afgerond. Het leek aannemer Boskalis daarom een leuk idee om de leerlingen van basisschool De Bonte Mol uit Schermerhorn de eerste meters op het nieuwe asfalt te laten afleggen. En dat bleek niet aan dovemansoren gericht. Dinsdagochtend kwamen de leerlingen dan ook massaal opdagen met skelters, fietsen, skeelers en steppen.

De leerlingen kregen wèl een opdracht mee: verspreid over het stuk weg waren 'grote mensen' met letters te vinden. Wanneer alle letters gevonden waren moest er een woord gevormd worden. Dat woord bleek 'mollen' te zijn. "Wij zitten op De Bonte Mol op school dus dat is best logisch", vertelt één van de enthousiaste deelnemertjes.  "Het is net nieuw dus dat rijdt best!", klinkt het vanaf de N243. Vooral Hugo rijdt maar wat trots rond op zijn overcomplete skelter met onder meer een indrukwekkende toeter: "Hij heeft een toeter, zwaaiverlichting en een versnellingsbak!"

Projectleider voor de provincie Stef Bakker is ook trots : "De weg was hoog nodig aan groot onderhoud toe en moest ook veiliger gemaakt worden. De belangrijkste maatregel is dan ook het plaatsen van zes rotondes waarvan twee hier bij Schermerhorn". Volgens Bakker liggen de werkzaamheden goed op schema en zal de weg maandag 5 december weer heropend worden.

Maar de projectleider laat ook weten dat het project nog niet af is en de volgende afsluiting er ook aan zit te komen: "In de loop van januari gaan wij weer beginnen en dan gaan wij naar de Middenweg, maar het traject bij Schermerhorn blijft open." De werkzaamheden aan de N243 worden gefaseerd uitgevoerd en zullen nog tot eind 2023 duren.
Pin It
Bekeken: 3043x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/