Gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo zijn pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen. De BUCH-gemeenten werken hierin samen met veel lokale partijen, en met succes: het programma wordt goed ontvangen door leerkrachten én leerlingen. Woensdag presenteerden de gemeenten hun bevindingen aan beleidsmakers, vertegenwoordigers van scholen en kinderburgemeester Maurits van Schouten.

Op drie scholen in Bergen en Egmond is de lesmodule 'wol en textiel' inmiddels afgerond. In de lessen maakten leerlingen hun eigen tas van oude kleding uit de kringloopwinkel en leerden ze meer over fast fashion en duurzaamheid. In de volgende lesmodule starten vier scholen in Egmond, Heiloo, Uitgeest en Castricum met de module 'fietsen maken', samen met lokale fietsenmakers.

Iedereen kan een rol spelen in de omslag naar een circulaire economie, bijvoorbeeld door ander gebruik en hergebruik van grondstoffen, onderdelen en producten. Het circulair maakonderwijs-programma biedt daar concrete handvatten voor. De kinderen worden niet belast met milieuproblematiek, maar krijgen handvatten om iets bij te dragen vanuit hun eigen gedrevenheid.
Pin It
Bekeken: 974x
https://ee.itk.ac.id/data/