Harken, vegen, scheppen en het knippen van de struiken. Het zijn een aantal van de taken die vrijwilligers van Natuurmonumenten rond landgoed Nijenburg in Heiloo hebben. De groep komt elke donderdagochtend bij elkaar om het landgoed te onderhouden. "Werken buiten in de natuur dat vind ik heel mooi om te doen", vertelt Sjaak Bolton, vrijwilliger bij Natuurmonumenten.

"We zijn enorm blij met onze vrijwilligers", zegt vrijwilligerscoördinator Pascal Spooren, "Natuurmonumenten is nergens zonder de vrijwilligers." Vanuit de organisatie krijgen ze onder meer kleding en theorie- en praktijktrainingen. Een van de vrijwilligers is Marina Wijnbeek. "Ik fietste naar mijn werk en er hing mist boven de vijver van het landhuis. Je kon het landhuis niet zien. Toen dacht ik: stel je voor dat Nijenburg er niet meer zal zijn. Vervolgens ben ik vrijwilliger geworden. Ik vind het landgoed gewoon heel belangrijk en iets waar wij trots op mogen zijn in Heiloo."

Voor Wil Buur is er ook een andere reden om vrijwilliger te zijn bij Natuurmonumenten: "Je komt op plekken waar je anders niet zo gauw komt. Het is plezierig hier."
Pin It
Bekeken: 577x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/