Ook dit jaar deed Heiloo mee aan het NK Tegelwippen. Het doel van de competitie is om zoveel mogelijk tegels te vervangen voor groen. Met 2.159 gewipte tegels belandde Heiloo op de 38ste plaats in de klassement kleine gemeenten.

Het NK Tegelwippen heeft als doel om voorbereid te zijn op klimaatverandering. Want, zo stelt de organisatie, helpt een groene tuin het klimaat. Deelnemers die gebruikmaakte van de tegelophaalservice kreeg er een zakje botanische bloembollen voor terug. Daarmee konden ze gelijk een start maken met het vergroenen van de tuin.

Landelijk werd dit jaar een record gemeten met de hoeveelheid gewipte stenen. Ruim 2,8 miljoen tegels maakten plaats voor groen. Heiloo eindigde in de categorie kleine gemeenten (onder de 50.000 inwoners, red.) op de 38ste plaats. De gemeente Hollands Kroon is met 152.192 tegels op de eerste plaats geëindigd in het klassement met kleine gemeenten. Volgend jaar loopt de uitdaging om zoveel mogelijk tegels uit de tuin te wippen van 21 maart en 1 november.

Een versteende omgeving en tuininrichting zorgt in de bebouwde omgeving voor problemen. Zoals hittestress en wateroverlast. Door tegels te vervangen door groen, is de grond juist beter aangepast op het veranderende klimaat. Daarnaast wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot.

Pin It
Bekeken: 541x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/