De man die verdacht wordt van een gewelddadige winkeldiefstal in Heiloo voelt zich eigenlijk best thuis in de gevangenis. Dat meldt het NHD na de niet-inhoudelijke zitting van maandag. Volgens de advocaat van M. B. is hij vaak te vinden in de bibliotheek van de gevangenis en verdiept hij zich dan in boeken over religie en astrologie.

Rond winkelcentrum 't Loo is vrijdagmiddag 5 augustus een waarschuwingsschot te horen. Kort daarna wordt de 31-jarige B. aangehouden op de nabijgelegen Van Aostastraat. De man is gevlucht nadat hij een overval pleegde op een supermarkt in het winkelcentrum. Daarbij zou hij niet alleen winkelpersoneel hebben bedreigd met een mes, maar sloeg hij ook een voorbijganger neer. De mishandelde vrouw moest vanwege haar verwondingen meegenomen worden naar het ziekenhuis.

Het is niet de enige verdenking tegen de Heilooër. Zo zou hij ook zijn familie hebben bedreigd en het raam van zijn broer hebben vernield. De advocaat van de verdachte roept de reclassering op om met B. in gesprek te gaan. De rechtbank gaat binnenkort besluiten hoe het proces tegen de dertiger verder zal verlopen.
Pin It
Bekeken: 212x