Theo Kaandorp, eigenaar van Westerhoeve, en wethouder Ronald Vennik hebben een intentieovereenkomst getekend voor woningbouw op het voormalige vakantiepark aan de Westerweg in Heiloo.

Sinds 2021 is namens Kaandorp door Corporatiekracht aan een herontwikkelingsplan voor Westerhoeve gewerkt. Het plan bestaat voor 89 procent uit woningen in de categorie 'betaalbaar', met het oog onder andere op starters. Gepland staan zestien sociale huur- en koopappartementen, 34 koopwoningen (rijtjeshuizen) met koopstartregeling en vier vrije sector koopwoningen (hoekwoningen).

Er zijn inmiddels meerdere participatieronden geweest. In het eerste kwartaal van 2023 starten de voorbereidingen voor het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan en in het tweede kwartaal volgen de planologische procedure voor dat ontwerpbestemmingsplan en tot slot de ter inzagelegging. Voor het naastgelegen terrein van Duinzicht is onlangs een ontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht. Daar waar mogelijk zal bij de herinrichting en ontsluiting van het plangebied worden samengewerkt.
Pin It
Bekeken: 214x