Gemeente Bergen is tevreden over de crisisnoodopvang op het voormalige BSV-terrein. Vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten om verveling onder asielzoekers zoveel mogelijk tegen te gaan en inmiddels krijgen de kinderen onderwijs. Alleen in het begin, toen het nog mooi weer was, werd wat geluidoverlast ervaren.

Op het voormalige BSV-terrein worden sinds 9 september ongeveer 175 asielzoekers opgevangen. Tegen de verveling organiseren vrijwilligers activiteiten zoals creatieve workshops, mountainbiken, voetballen, natuurwandelingen, een repaircafé en beautymiddagen. Ook krijgen de asielzoekers taalles. De gemeente heeft onderwijs voor de kinderen opgezet.

Vorige week organiseerde burgemeester Lars Voskuil een inloopbijeenkomst voor omwonenden. Er kwamen niet veel mensen op af, maar de rond tien Bergenaren die wél kwamen waren tevreden over hoe de crisisnoodopvang verliep, op wat geluidsoverlast aan het begin na. Ook vertelden de aanwezigen dat ze het schrijnend vinden dat de asielzoekers over een maand alweer weg moeten. Er was volgens de gemeente echter niet genoeg tijd om de benodigde procedures en een participatietraject te doorlopen.

Op 1 december verhuist de groep asielzoekers naar het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waar een vergelijkbare accommodatie wordt opgebouwd. Tot maart 2023 is daar plek voor 225 asielzoekers.
Pin It
Bekeken: 1001x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/