Herr Alt uit Alkmaar en Fedde ten Berge uit Heiloo zijn genomineerd voor de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten. Zondagmiddag 6 november wordt de prijs in het Alkmaarse poppodium Victorie uitgereikt. KunstnetTV maakte een videoportret van de twee muzikanten.

Herr Alt (Harold Koopman) is een 'electronic singer-songwriter'. Hij wilde al jong muzikant worden. Nadat hij Samba Pa Ti van Santana hoorde, werd hij door de muziek gegrepen. Nadat hij een aantal jaren als gitarist in bands had gespeeld gooide hij het roer om en werd soloartiest. Door de synthesizer te combineren met gitaar en zang vond Herr Alt zijn groove. Zijn muziek is uniek en genre-overstijgend. Een vernieuwende performer.

Fedde ten Berge is geluidskunstenaar. Hij ontwikkelde zich na zijn opleiding als uitvinder, vernieuwer, muzikant en docent. Op zoek naar nieuwe geluiden bouwt hij bijzondere instrumenten. Geluidskunst is voor hem een interdisciplinaire kunstvorm. Om kinderen op jonge leeftijd al te laten experimenteren met muziek bezoekt hij jaarlijks zo’n 40 basisscholen met zijn interactieve geluidsinstallaties.

Het filmportret van de genomineerden is te zien via kunstnet.tv en dagelijks bij StreekStad Centraal om 10:00 en 22:00 uur.
Pin It
Bekeken: 679x