Leerlingen van de Benedictusschool in Heiloo hebben dinsdagochtend de GroenSpoor Plantestafette afgetrapt door een beleefpad aan te leggen bij verzorgingshuis De Loet. Volgens  Annika Langeveld van Landschap Noord-Holland  "om gemeenten en bewoners bewust te maken dat je gewoon thuis in je eigen tuin en in het openbaar groen van de gemeente een groene leefomgeving kunt maken".

Die estafette is dus dinsdag begonnen in Heiloo en vindt de komende weken ook plaats in Dijk en Waard, Bergen en Alkmaar. Niet onbelangrijk vertelt Annika aan Heiloo Centraal: "Het is belangrijk dat in de bebouwde kom de natuur ook een kans krijgt, want in het agrarisch gebied is het eigenlijk best wel een beetje stil geworden en we merken dat in de stad en in het dorp eigenlijk veel meer insecten zijn dan op het platteland dit moment"

Ivo Stoop, docent op de Benedictusschool, vindt het een goed idee om de leerlingen bekend te maken met het groen, hij geniet zichtbaar van de verrichtingen van zijn leerlingen. "Ik heb zeker een paar toekomstige tuiniers gezien, maar ik heb er ook een paar gezien die echt iets anders gaan doen", vertelt hij lachend.

Volgens groenwethouder Antoine Tromp van gemeente Heiloo is alleen het Heilooër Bos niet groen genoeg. "Wij willen in ieder geval dat wat groen is behouden, maar willen het ook versterken en verbeteren, ook omdat Heiloo opdracht heeft gekregen om aan klimaatadaptatie te werken."
Pin It
Bekeken: 2637x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/