Heiloo is dit najaar het startpunt van een nieuwe GroenSpoor Plantestafette. Doel van de estafette is om mooie, biodiverse en aantrekkelijke groene verbindingen te creëren tussen negen gemeenten van Heemskerk tot Hollands Kroon. Daarmee wordt meteen voedsel gecreëerd voor bijvoorbeeld vlinders en bijen. Dinsdag 25 oktober wordt in Heiloo afgetrapt bij verzorgingshuis de Loet.

De Plantestafette wordt steeds uitgebreider. Deze keer nemen negen gemeenten deel, samen met inwoners, scholen en meerdere groenorganisaties. Na afloop wordt in Heiloo de symbolische 'Startschop' doorgegeven aan gemeente Dijk en Waard, waar op donderdag 27 oktober het Icarushuis uitvalsbasis dient voor de groenactie. Op woensdag 2 november is Bergen aan de beurt, met als verzamelplaats M. Wiegmanschool. Alkmaar is op woensdag 16 november de voorlaatste deelnemer. Hier wordt verzameld bij ATV De Hoefmolen.

De werkzaamheden bestaan uit het planten van bloembollen, vaste planten, struiken en bomen in wijken en langs fiets- en wandelpaden. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via degroenereiger.nl in de rubriek 'groenspoor' of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is telkens plek voor 30 vrijwilligers. zij krijgen na afloop een zakje zaad mee van Hortus Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1625x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/