Wie donderdag of vrijdag naar de bibliotheek in Heiloo ging kreeg een verrassing voorgeschoteld, want basisschool St. Radboud hield een 24 uur durende leesmarathon in de 'gigagroene leeskamer'. De basisschool deed dit om de kinderen te motiveren meer te gaan lezen. De juf van groep 4 Fien Gravenmaker vertelt dat ze heel enthousiast en goed aan het lezen waren.

Volgens Fien waren er vanaf donderdagochtend constant leerlingen, ouders, juffen en meesters in de leeskamer aan het lezen. De school had een schema uitgewerkt zodat er tussen 09:00 en 22:00 uur altijd leerlingen in kleine groepjes konden lezen. "Tussen 22:00 en 07:00 uur moest je jezelf inschrijven en kwamen er veel ouders en die namen soms hun kinderen dan ook mee", zei de juffrouw, die 's nachts maar anderhalf uur slaap heeft gehad, enigszins vermoeid.

De marathon had ook nog twee goede doelen, de schoolbibliotheek en Zwerfboek, een stichting die kinderen gratis boeken laat lezen. "Het was een soort sponsorloop, want bij elke bladzijde die een leerling had gelezen mochten ze één centimeter afstrepen op en IKEA-meetlint", vertelt Fien. Er zijn maar liefst 124.332 bladzijden gelezen. Dat staat gelijk aan 1,2 kilometer aan meetlint.

Of de St. Radboud volgend jaar weer een leesmarathon gaat doen weet Fien nog niet zeker, maar dat het een succes was vindt ze wel. "We hebben dit als hele school samen gedaan en daar ben ik super trots op."
Pin It
Bekeken: 925x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/