Alliander is op zoek naar duizenden monteurs. Volgens het nutsbedrijf zijn de monteurs de komende jaren nodig om het hoogspanningsnet uit te breiden en te verzwaren.

De aspirant-monteurs worden opgeleid in het recent geopende opleidingscentrum in Apeldoorn. Daarnaast zullen de medewerkers ook mee gaan lopen met ervaren monteurs. "Vroeger werd een nieuwe technici gekoppeld aan een ervaren monteur, maar dat kan nu niet meer", vertelt een woordvoerder. "We moeten steeds meer mensen aannemen en als je dan ook nog je werk moet doen houd je weinig tijd over voor de leerlingen."

Dat er zoveel nieuwe medewerkers nodig zijn ligt volgens het bedrijf aan de energietransitie en de ontstane gascrisis. "Nederland wil meer elektriciteit. De mannen, en hopelijk ook vrouwen, die we opleiden gaan daarvoor zorgen."
Pin It
Bekeken: 2892x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/