Op de begraafplaats in Bergen wordt zaterdag 22 oktober een kunstzinnige open dag georganiseerd. De begraafplaats is een plek vol verhalen over bekende kunstenaars, schrijvers en dichters zoals Charley Toorop, Lucebert en Adriaan Roland Holst. Kunstenaar Hans van Marwijk vertelt die verhalen tijdens rondleidingen door het gedenkpark. Het programma past daardoor mooi bij de Kunst10daagse, die de dag ervoor begint.

Om 10:00 uur verzorgt een medewerker van het gedenkpark een openingswoord, waarna Hans van Marwijk en een medewerker een rondleiding verzorgen. Aansluitend wordt een uitvaart nagebootst. Vanaf 11:45 uur houdt Daniele Hille een lezing over persoonlijke begeleiding bij rouw en verlies en vanaf 12:00 uur spreekt de boeddhistische leraar Eric Soyeux over geleidenmeditatie rondom sterven. Vanaf 13:15 uur verzorgen Van Marwijk en een medewerker weer een rondleiding, met deze keer na afloop een nabootsing van een Surinaamse uitvaart.

Gastheren Hendrik van der Graaf en Arjan Kos zijn aanwezig om van alles te vertellen over de begraafplaats, het rouwcentrum, de mogelijkheden tijdens een afscheid, as-bestemmingen en mogelijkheden voor grafbedekking. Ook staan er informatiekraampjes over graven, begraven en het grafonderhoud.
Pin It
Bekeken: 1099x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/