Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten burgemeester Lars Voskuil en onderwijswethouder Marco Wiesehahn-Vrijman vrijdagochtend samen met groep 7 van De Branding in de raadzaal in De Beeck.

Zo’n 200 Nederlandse gemeenten namen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt, een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt om kinderen te motiveren gezond te ontbijten. Velen van hen doen dat namelijk niet of ontbijten helemaal niet.

In gemeente Bergen waren het de leerlingen uit groep 7 van Kindcentrum De Branding die met hun burgemeester en onderwijswethouder mochten ontbijten. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij er werd gepraat over wie wat zoal eet in de ochtend. De burgemeester had een kinderdiëtiste gevraagd om uit te leggen waarom gezond ontbijten belangrijk is, en om suggesties te geven.

Burgemeester Lars Voskuil: “Naast dat het heel gezellig is om met de kinderen samen te ontbijten, wil ik aan hen ook graag meegeven hoe belangrijk gezond ontbijten is. Gezond ontbijten geeft je energie, houd je gezond en stelt je in staat om goed te leren. Erg belangrijk om niet over te slaan!”

De kinderen en burgemeester genoten van een ontbijtpakket naar de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.
Pin It
Bekeken: 909x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/