Gemeenten Heiloo en Bergen hebben een speciale actie om meer aandacht te wekken voor het NK Tegelwippen. Inwoners die tegels uit hun tuin wippen en vervangen door planten krijgen van de gemeente een gratis zakje botanische bloembollen. Aanmelden kan tot en met 29 september, de tegels worden op 4 oktober gratis opgehaald.

Het NK Tegelwippen is een initiatief om meer groen in de tuinen van Nederland te krijgen. Hevige regenbuien en lange perioden van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij ontstaan steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of kelders in lopen. Meer groen gaat dit tegen. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Sinds het NK Tegelwippen begon op 21 maart, zijn in Heiloo 1.194 tegels gewipt en in Bergen 7.660 tegels. Winnen zal wel erg lastig worden. Onder de gemeenten tot 50.000 inwoners staan Oldenzaal en Hollands Kroon ver voor op de rest, met respectievelijk 62.675 (1,97 per inwoner) en 91.551 (1, 89 per inwoner) gewipte tegels.

Meer info en aanmelden gaat in Heiloo via ikdenkmeeoverheiloo.nl en in Bergen via ikdenkmeeoverbergen.nl. Het NK Tegelwippen duurt tot en met 31 oktober. Meer op nk-tegelwippen.nl.
Pin It
Bekeken: 996x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/