Werkorganisatie BUCH vraagt dit jaar krap 3,4 miljoen extra (+4,5%) van de vier aangesloten gemeenten om de begroting van 2022 sluitend te krijgen. Dat staat in de eerste voortgangsrapportage 2022. Daarvan is ruim 1,2 miljoen voor ziektevervanging en rond 1,8 miljoen euro voor bekostiging van de naweeën van de coronacrisis en de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Gemeente Castricum gaf al aan geen cent extra te willen betalen, nadat de BUCH in maart aankondigde dat het meer geld nodig had.

“In verband met ziektevervanging wordt voor 2022 incidenteel 1,2 miljoen euro aangevraagd", is te lezen in de BUCH-rapportage. "Zoals we in de voortgangsrapportage hebben aangegeven zien we al langere tijd steeds verder toenemende personele problematiek. Het gaat daarbij om de steeds krapper wordende arbeidsmarkt en een toenemend aantal moeilijk vervulbare vacatures. Daarnaast geldt dat door onze extra inzet voor crises als corona en Oekraïne de verlofstuwmeren groeien en het (langdurig) ziekteverzuim toenemen."

De extra 1,8 miljoen is voor de dekking van de opvang van Oekraïners en hoger langdurig ziekteverzuim vanwege corona. "Dit alles zet de organisatie onder druk, maar het is goed om te zien dat we er met zijn allen in slagen om de dienstverlening naar de burgers en ondernemers op niveau te houden", zo is in de rapportage te lezen. Maar er zijn meer rode cijfers te vinden, waaronder meer dan 1,1 miljoen euro voor diverse posten met betrekking tot informatiebeheer en computersystemen en 461.000 euro voor uitgestelde projecten. Dekking voor dat laatste bedrag was in de jaarrekening 2021 al aangevraagd.

Binnen de vier gemeenten zijn afspraken gemaakt voor de verdeling van de kosten van de werkorganisatie.  Castricum moet bijna 35 procent van de kosten voor zijn rekening nemen, Bergen ruim 32 procent, Heiloo bijna 22 procent. en Uitgeest bijna 12 procent.
Pin It
Bekeken: 1502x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/