Het Brunel Solar Team heeft vrijdag de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika gewonnen. Het Delftse team, met daarin coureur Laurens de Boer uit Heiloo, finishte na acht bloedstollend spannende dagen met 4.223 km op de teller van hun zonneauto Nuna 11. De enige directe concurrent, het Belgische studententeam, kwam slechts 38 km tekort. Het is voor het eerst sinds 2018 dat de Nederlanders de wereldtitel opeisen, na drie jaar Belgische hegemonie.

Teamcaptain Sanne Vilters is trots op haar team: "De afgelopen dagen zaten we elkaar echt op de hielen. Tijdens elke dagstop bleven we echter herhalen dat we moesten focussen op onszelf en niet met de andere teams bezig moesten zijn. Iedereen heeft zijn eigen taak binnen het team en alleen als iedereen die taak op zijn best zou uitvoeren konden we winnen. Dat dat nu is gelukt bewijst dat we een ijzersterk team zijn en natuurlijk dat we een magische auto hebben!"

In de achtdaagse race van Johannesburg naar Kaapstad draait het om de totaal gereden afstand Het dagparcours heeft een lus waarop teams extra kilometers kunnen maken tot de verplichte dagstop om 17:00 uur. Voor de race had het Delftse team nog een fikse tegenvaller: de nieuwe, betere elektromotor bleek toch niet betrouwbaar genoeg dus moest met de oudere versie worden gereden. Laurens de Boer pakte evengoed pole positie, maar daarna was het tot de laatste dag aan toe stuivertje wisselen in een strategische race met risico's, die beide teams op tijdstraffen kwamen te staan.

Voor de laatste start was het verschil slechts 10 km in het voordeel van Brunel, maar Brunel Solar Team moest 10 minuten achter het Belgische team starten. Brunel verkleinde de achterstand tot 1 minuut tot aan de lus. Beide teams maakten een oplaadstop. waarna de accu van de Belgische zonneauto stuk ging. De reparatie kostte 30 kostbare minuten en de Nederlanders gaven de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen. (foto: Hans-Peter van Velthoven)

 
Pin It
Bekeken: 816x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/