Fietsliefhebbers opgelet: bij de VVV’s in de regio zijn twee nieuwe fietsroutes op één kaart verkrijgbaar. De Stad, Dijk en Waardroute en de Bos en Polderroute voeren via het bekende knooppuntennetwerk langs bijzondere natuurplekjes en erfgoed door de gehele regio.

Op initiatief van Regio Alkmaar en samen met VVV Alkmaar is de fietsroutekaart vol informatie en mooie foto’s uitgegeven. Vanuit Alkmaar neemt de ene route de fietser door de veelzijdige gemeente Dijk en Waard. Deze fietsroute voert je onder andere langs het Noord-Hollands kanaal, door dijkdorpjes, door polders en het bijzondere Rijk der Duizend Eilanden. Dit is ontstaan door het uitgraven van vaarsloten door de bewoners. Tegenwoordig zijn er nog zo'n 1.000 eilandjes over. De fietstocht voert langs de Noorderplas. Geniet op een van de bankjes van het uitzicht over het water of neem een verkoelende duik.

De andere route koerst vanuit Alkmaar in zuidelijke richting door het bosrijke Heiloo, met haar drie landgoederen en het Heiligdom Onze Lieve Vrouwe ter Nood, naar Limmen met de Hortus Bulborum. Door het landschap langs het Alkmaardermeer naar Akersloot en door de polders voert deze route weer terug naar Heiloo.

Robert te Beest, wethouder van Alkmaar: "We zijn heel blij dat in samenwerking met de verschillende gemeenten deze mooie route tot stand is gekomen. Zo kunnen bewoners en bezoekers op een heel toegankelijke en gezonde manier deze veelzijdige regio nog makkelijker ontdekken."

Rob Opdam, wethouder van Heiloo: "Deze eeuwenoude verhalen en de bijzondere plekken in de regio zijn een genot om te bekijken en van te leren. Al fietsend word je elke keer weer verrast door al dat prachtige groen. De routekaart is een mooie manier om de regio al per fiets te leren kennen."

Falco Hoekstra, wethouder van Dijk en Waard: "In onze regio is zoveel moois te zien. Door deze routes worden verschillende gemeenten nog beter verbonden. Vanuit Alkmaar kunnen fietsers zo via een veelzijdige route bijvoorbeeld het Rijk der Duizend Eilanden, de havens en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard ontdekken."

De fietsroutes zijn samen op een kaart te verkrijgen voor 2,50 euro bij de VVV-winkels in de regio of online via vvvwebshop.nl.
Pin It
Bekeken: 2844x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/