Het gaat de aankomende jaren druk worden bij de Egmondse reddingsbrigade. Kinderen worden massaal lid van de brigade, maar eigenlijk is de organisatie nog niet klaar voor zoveel nieuwe aanwas. De brigade doet mee aan de Rabo ClubSupport en hoopt op twee nieuwe opleidingsvaartuigen.

"Doorgaans krijgen we maximaal tien aanmeldingen per jaar, maar dat is nu echt anders. Er komen nu twintig tot dertig kinderen per jaar bij die het leuk lijken om lifeguard te worden", vertelt Ron Zentveld, woordvoerder van de reddingsbrigade. "Ze zien ons aan het werk of horen vriendjes erover en willen zich aanmelden."

Kinderen kunnen vanaf acht jaar aansluiten bij de brigade, maar de opleiding start pas in het jaar dat ze veertien zijn. "We kunnen op deze manier zien wat we kunnen verwachten. Het gaat de komende jaren echt druk worden."

Momenteel hebben de Egmonders een reddingsvlet tot hun beschikking, maar dat is eigenlijk niet meer wenselijk. De brigade heeft haar pijlen gericht op twee nieuwe opleidingsvaartuigen. "Deze modernere boten zijn wat kleiner en lichter, maar de snelheid en het motorvermogen zijn wel hetzelfde. Dat maakt de boten toegankelijker en bovendien lijken ze meer op de reddingsboten die we met de opgeleide lifeguards gebruiken." Volgens Zentveld is er vijftienduizend euro nodig. "Het is veel geld, maar we hebben de boten echt nodig. Dan kunnen we ook de komende jaren kinderen opleiden en ons werk goed doen."
Pin It
Bekeken: 1290x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/